Familierecht


 • 15 October 2019

  Heb ik recht op (nabestaanden)pensioen van mijn overleden ex-echtgenoot?

  Als je (ex-)partner komt te overlijden, dan kan dat voor jou enorme financiële gevolgen hebben. Is er sprake van een overlijden na echtscheiding, dan komen kinderalimentatie en partneralimentatie te vervallen. Ook een reeds ingegaan ouderdomspensioen wordt niet meer uitgekeerd. Is er na echtscheiding dan nog wel een andere nabestaandenvoorziening? Lees daarover hieronder meer.

  Lees verder


 • 15 October 2019

  Heb ik recht op (ouderdoms)pensioen van mijn ex-echtgenoot?

  Als je gaat scheiden, moeten er een heleboel zaken geregeld worden, zo ook het onderwerp “ouderdomspensioen”. Wordt het pensioen verdeeld? Van wie ontvang je de uitkering? Kun je afwijken van de wet? Hieronder lees je meer over het onderwerp “ouderdomspensioen”.

  Lees verder


 • 18 September 2019

  Wet herziening Partneralimentatie: wat gaat er veranderen in januari 2020?

  Wet herziening partneralimentatie gaat in op 1 januari 2020. In de veel gevallen komt de wijziging neer op een verkorting van de duur waarvoor partneralimentatie verschuldigd is. Wat er precies gaat veranderen en voor wie deze nieuwe wet gaat gelden wordt besproken in deze blog.

  Lees verder


 • 16 May 2019

  Huwelijkse voorwaarden en partneralimentatie

  Kun je voor je huwelijk afspreken dat je, ingeval van een echtscheiding, géén alimentatie hoeft te betalen? Oftewel: Kan bij huwelijkse voorwaarden worden afgezien van partneralimentatie?

  Lees verder


 • 09 April 2019

  vFAS Mediator van het Jaar!

  Afgelopen donderdag werd ik, Saray Kehrens, tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Familie- en Erfrechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS) uitgeroepen tot vFAS Mediator van het Jaar. Ik ben blij dat ik de award heb gewonnen, maar eigenlijk verdient iedereen die zijn of haar best doet om mensen te helpen goed en respectvol uit elkaar te gaan een award. Wanneer je het gesprek met elkaar aangaat, óók met de (advocaat van de) wederpartij, dan creëer je meerwaarde voor je cliënten.

  Lees verder