Recente posts


 • 18 September 2019

  Ook kopzorgen over de WAB? Dat is niet nodig!

  Kom naar onze gratis spreekuren over de WAB en zorg dat jij op de hoogte bent van de nieuwe arbeidsrechtelijke regels. Ons WAB spreekuur vindt plaats op: 10 oktober en 16 oktober!

  Lees verder


 • 18 September 2019

  Wet herziening Partneralimentatie: wat gaat er veranderen in januari 2020?

  Wet herziening partneralimentatie gaat in op 1 januari 2020. In de veel gevallen komt de wijziging neer op een verkorting van de duur waarvoor partneralimentatie verschuldigd is. Wat er precies gaat veranderen en voor wie deze nieuwe wet gaat gelden wordt besproken in deze blog.

  Lees verder


 • 10 June 2019

  Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen...................

  Maar wat als maandag nu een parttime dag is? Hebben werknemers met een parttime dag op maandag dan minder vakantie of meer werkuren dan de werknemers die fulltime werken of hun vrije dag bijvoorbeeld op een dinsdag of vrijdag hebben?

  Lees verder


 • 16 May 2019

  Huwelijkse voorwaarden en partneralimentatie

  Kun je voor je huwelijk afspreken dat je, ingeval van een echtscheiding, géén alimentatie hoeft te betalen? Oftewel: Kan bij huwelijkse voorwaarden worden afgezien van partneralimentatie?

  Lees verder


 • 16 May 2019

  Hoe maak ik handig gebruik van de nieuwe ketenregeling? Check hier voorbeelden!

  De nieuwe ketenregeling kent geen overgangsrecht en geldt dus direct vanaf de invoering van de WAB (de beoogde datum is 1 januari 2020). Dit betekent dat een arbeidsovereenkomst gesloten voor inwerkingtreding van de WAB, maar die de na de inwerkingtreding de totale duur van twee jaar overschrijdt (maar niet die van drie jaar) toch een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd blijft.

  Lees verder