Recente posts


 • 13 March 2019

  Hoe kom je erachter of je erfgenaam bent?

  Als iemand overlijdt, zal moeten worden onderzocht wie de erfgenamen zijn. Vraag je je af of jij erfgenaam bent, bijvoorbeeld omdat je denkt dat je bent onterfd, lees dan deze blog.

  Lees verder


 • 06 March 2019

  Griffiegeld

  Aan het voeren van een procedure (bijvoorbeeld een echtscheidingsprocedure of een alimentatieprocedure) zijn kosten verbonden. Je betaalt de kosten voor de behandeling van je zaak door de rechter: de griffierechten. Die kosten gaan ieder jaar iets omhoog. De hoogte van het griffierecht hangt af van het soort zaak en of je wellicht aanspraak kunt maken op een “toevoeging” ofwel gefinancierde rechtsbijstand.

  Lees verder


 • 06 March 2019

  Scheiden na carnaval

  Jaarlijks worden er cijfers gepresenteerd over het aantal echtscheidingen in Nederland. De laatste jaren gaat het om 30.000 tot 35.000 scheidingen per jaar. Maar wanneer en vooral waarom gaan mensen uit elkaar?

  Lees verder


 • 13 February 2019

  Wettelijke verdeling: Wat zijn de gevolgen voor de erfopvolging?

  Als iemand geen testament heeft en hij of zij laat bij overlijden een echtgenoot of geregistreerd partner én kinderen achter, dan is automatisch de wettelijke verdeling van toepassing op de nalatenschap van de overledene. De wettelijke verdeling zorgt ervoor dat de partner alle goederen, die behoren tot de nalatenschap, van rechtswege verkrijgt en verplicht is tot voldoening van alle schulden.

  Lees verder


 • 11 December 2018

  Alimentatie per 1 januari 2019 met 2% omhoog

  Elk jaar wijzigen de lonen. Daarom worden ook jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie aangepast. Dit heet indexering van alimentatie.

  Lees verder