Recente posts


 • 03 April 2020

  Wanneer kun je spreken van een co-ouderschap en wat zijn daarvan de financiële voordelen?

  Steeds vaker komt het voor dat gescheiden ouders afspreken dat de kinderen 50% van de tijd bij de ene en 50% van de tijd bij de andere ouder doorbrengen. Zo’n regeling wordt doorgaans co-ouderschap genoemd. Vraag je je af wanneer een bepaalde zorgregeling ook door de fiscus wordt aangemerkt als co-ouderschap en wat daarvan de fiscale voordelen zijn?

  Lees verder


 • 30 March 2020

  persbericht vfas: Omgang tijdens Corona is passen en meten. Zorgregeling geeft kind structuur en houvast in lastige tijd.

  Veel gescheiden ouders hebben vragen over hoe ze onder de huidige omstandigheden om moeten gaan met de afspraken in het ouderschapsplan. Zij vrezen voor besmettingsgevaar en maken zich zorgen over de gevolgen van een mogelijke lockdown. De vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en
  Scheidingsmediators (vFAS) pleit ervoor dat ouders zich ook onder de huidige omstandigheden zoveel mogelijk houden aan de afspraken die zijn gemaakt over de omgangsregeling. Als de kinderen gezond zijn en ook de ouders zich goed voelen, kunnen ze, als de overheidsregels dit toelaten, volgens afspraak bij beide ouders verblijven.

  Lees verder


 • 23 March 2020

  Hoe werken wij tijdens de coronacrisis?

  Wij begrijpen dat juist in deze tijd onze klanten veel vragen hebben. Voor al jouw vragen kun je nog steeds gewoon bij ons terecht. We hebben onze werkwijze aangepast naar de veiligheidsmaatregelen van het RIVM. Wil je meer weten over hoe wij werken tijdens de coronacrisis of hoe het verder gaat met jouw dossier?

  Lees verder


 • 18 March 2020

  Welke advocaatkosten zijn aftrekbaar?

  Peter en Bianca gaan na een huwelijk van 15 jaar uit elkaar. In mediation maken zij afspraken met elkaar over de duur en de hoogte van de partneralimentatie waarop Bianca na echtscheiding recht heeft. Als mediator wijs ik Peter en Bianca erop dat een deel van de kosten die zij in mediation maken, fiscaal aftrekbaar zijn. Hoe zit het precies?

  Lees verder


 • 17 January 2020

  Wij zijn op zoek naar een nieuwe partner: advocaat/mediator arbeidsrecht, familierecht en/of erfrecht!

  Word jij onze nieuwe partner: advocaat/mediator arbeidsrecht, familierecht en/of erfrecht?

  Lees verder