In maart 2001 ben ik als advocaat gestart. Al snel was duidelijk dat mijn hart ligt bij het familierecht. Het mooie aan dit vakgebied is het juridische werk combineren met het menselijke aspect. Wat zijn de wensen van de cliënt? Hoe kijkt de ander daar tegenaan? Zijn er kinderen betrokken en wat is in hun belang? Een goede oplossing voor de ene cliënt, hoeft niet altijd ook een goede oplossing te zijn voor een andere cliënt. Het is maatwerk. Als mediator heb je daarin veel ruimte.
Ik kijk met je naar de gevolgen van afspraken in de toekomst. Hierdoor kan een gedegen oplossing worden geboden, waardoor voorkomen wordt dat je later weer met een soortgelijke kwestie wordt geconfronteerd. Wil je gebruikmaken van de fout van de ander of hiermee praktisch omgaan, omdat een langslepende herstelprocedure niet in jouw belang is? “Beter een goede oplossing voor de langere termijn, dan een korte-termijn-overwinning”, is mijn motto.
Ik beloof je geen gouden bergen. In het eerste gesprek, maar ook daarna, bespreek ik duidelijk de haalbaarheid van jouw wensen. Op basis daarvan stellen we samen een plan van aanpak op en werken we het hele traject samen. Ik ben duidelijk, gedreven en betrokken. Ik bied je structuur, geef je overzicht en help je te relativeren.
Ook bij procedures ben ik zorgvuldig op de relatie met de ander, omdat ex-partners ook ná de procedure met elkaar vaak verder zullen moeten. Een beslissing aan de rechtbank vragen, zonder dat de ander de grond wordt ingestampt? Dat kan.
Mijn praktijk bestaat voor ongeveer de helft uit mediations en overlegscheidingen en voor de helft uit individuele bijstand. Ik houd van de afwisseling. Binnen het familierecht houd ik me bezig op alle vlakken: scheiding, alimentatie en zorgregeling, maar ook erkenning, gezag, curatele, ondertoezichtstelling, vervangende toestemming, etc.
Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:
- personen- en familierecht
Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van
advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.