Recente posts


 • 19 februari 2024

  Financiële draagkracht berekend aan de hand van een “woonbudget”

  Rechters hebben het afgelopen jaar op een andere manier berekend hoeveel partneralimentatie mensen kunnen betalen na een echtscheiding. Per 1 januari 2023 wordt de financiële draagkracht berekend aan de hand van een “woonbudget”. Wil je weten wat dat inhoudt?

  Lees verder


 • 07 februari 2024

  Financiële weetjes

  We willen je graag op de hoogte houden van belangrijke financiële weetjes bij het arbeidsrecht, familierecht en het erfrecht. Wil je kennisnemen van de actuele financiële weetjes?

  Lees verder


 • 11 januari 2024

  Wist je dat je sinds 1 januari 2023 na erkenning van je kind direct het gezag krijgt?

  Omdat er steeds meer partners kinderen krijgen buiten het huwelijk, is het goed om te weten dat de gezagsituatie bij deze ouders vaak anders ligt dan bij gehuwden.
  Tot 1 januari 2023 kreeg de vader niet automatisch gezag nadat hij zijn kind had erkend, zoals je dat binnen een huwelijk wel krijgt. Dat is door de invoering van de nieuwe wet “Wet Gezamenlijk Gezag na Erkenning” nu anders. Vanaf het moment van erkenning van je kind na 1 januari 2023, krijg je ook gelijk van rechtswege en dus automatisch het gezag over je kind.

  Lees verder


 • 19 december 2023

  Birdnesting

  Waarom moeten wij steeds met onze koffer op en neer??? Jullie wilden toch scheiden? Dan gaan jullie maar op en neer…. (Robin 8 jaar oud).

  Mijn dochter confronteert mij regelmatig met een frisse kijk op mijn dagelijkse werkzaamheden in een familierechtpraktijk en op mijn eigen gezin. Zo ook deze vraag, waar ik niet meteen een antwoord op had. Want inderdaad…: Als ouders willen scheiden, moeten zij dan niet degene zijn die de consequentie van het steeds wisselen van woning voor hun rekening nemen in plaats van dat van de kinderen te verwachten?

  Lees verder


 • 28 oktober 2023

  Indexering per 1 januari 2024

  Jaarlijks wordt het percentage van de indexering van alimentatiebedragen vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid. Dilan Yeşilgöz heeft het percentage per 1 januari 2024 bepaald op 6,2%.

  Lees verder