Recente posts


 • 25 juni 2024

  Je krijgt altijd een tweede kans, of toch niet?

  De uitspraak van de rechtbank valt je tegen. Je baalt er enorm van, maar gelukkig kan je nog in hoger beroep. Of toch niet?

  Tegen een uitspraak staat in beginsel hoger beroep open. Het moet dan wel om een eindbeslissing gaan. Dat betekent dat er op het verzoek of de eis volledig en definitief is besloten. De procedure eindigt daarmee.

  Op deze hoofdregel bestaan diverse uitzonderingen.

  Lees verder


 • 04 juni 2024

  Draagmoederschap: Balanceren tussen wens en regels

  Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om ouder te worden via de traditionele weg. Soms kan draagmoederschap uitkomst bieden. Vanwege het gebrek aan regelgeving over draagmoederschap is het echter van belang om je, voorafgaand en gedurende het draagmoederschapstraject, goed te laten adviseren door een gespecialiseerde advocaat over de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Niet zelden lopen de wensouders en draagmoeder namelijk tegen juridische problemen aan die met een goede advisering vooraf hadden kunnen worden voorkomen.

  Lees verder


 • 09 april 2024

  15 jaar ouderschapsplan

  15 jaar geleden werd het voor ouders die uit elkaar gaan, verplicht om een ouderschapsplan te maken. Maar wat houdt zo’n plan eigenlijk in?

  Lees verder


 • 13 maart 2024

  Mogen werknemers stiekem gesprekken opnemen?

  Door de eenvoudige opnamefunctie op smartphones, worden werkgevers steeds vaker geconfronteerd met stiekem opgenomen gesprekken door werknemers. Dat leidt soms tot vervelende situaties.

  Lees verder


 • 02 maart 2024

  Wees voorbereid zzp’ers en opdrachtgevers!

  Het wetsvoorstel ‘Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ (beoogde ingangsdatum 1 juli 2025) is in aantocht.

  Lees verder