Recente posts


 • 12 september 2023

  Dag van de scheiding 15 september a.s.

  De beslissing is genomen: jullie gaan uit elkaar. Daarna slaat de paniek en onzekerheid toe. Wat gaat er gebeuren? Hoe ziet het er straks uit voor mij? Voor de kinderen? Wat moet er geregeld worden?

  Je kunt op vrijdag 15 september bij ons kantoor binnenlopen om kennis te maken, te horen hoe een scheiding verloopt, etc. Je bent welkom van 9.00 tot 17.00 uur.

  Lees verder


 • 12 september 2023

  De uitleg van een studiekostenbeding

  Een studiekostenbeding (in een ouderschapsplan) regelt de financiële verplichtingen van ouders met betrekking tot de (studie)kosten van het kind vanaf de leeftijd van 21 jaar. Kun je dit beding op meerdere manieren uitleggen?

  Lees verder


 • 12 juli 2023

  FF delen op de socials

  Een vakantie foto met de kinderen delen met familie, vrienden en anderen via YouTube, een filmpje plaatsen op Instagram van het eerste moment dat de kinderen hun pasgeboren (half)zusje ontmoeten of een grappige foto van jouw jarige kind op facebook delen…..

  Het lijkt heel onschuldig maar dat is het niet!

  Ook kinderen hebben namelijk recht op privacy en je heb er toestemming voor nodig van beide ouders. Deze toestemming is er na een (echt)scheiding lang niet altijd merken wij bij Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators en dat leidt soms tot vervelende situaties.

  In deze blog lees je meer over de vereiste toestemming en wat je kunt doen wanneer jouw ex-partner beeldmateriaal online zet van jullie kinderen en jij dat niet wil.

  Lees verder


 • 21 juni 2023

  Mag het een naampje meer zijn?

  Het komt wel eens voor dat mensen hun voornamen willen wijzigen of er een voornaam aan toe willen voegen. Dit kan geregeld worden via de rechtbank, maar daarvoor moet wel voldoende zwaarwichtig belang zijn. Benieuwd naar de afwegingen die de rechter maakt?

  Lees verder


 • 15 juni 2023

  Vaderdag

  Op de derde zondag van juni vieren velen vaderdag. Hoe kijk jij tegen Vaderdag aan? Is het een commerciële dag waar je niet aan mee doet. Is het een leuke familiedag of een bron van gedoe, irritaties en oud zeer? Als dat laatste voor jou geldt, heb je misschien iets aan de onderstaande tips.

  Lees verder