advocaten Snoeks, Kehrens en Zonnenberg

Problemen met je (ex)partner, en nu?

Wil jij of je partner scheiden? Heb je bonje over alimentatie? Zijn de verhoudingen verstoord? Is er bij een scheiding een onderneming of privévermogen betrokken? Een gemakkelijke oplossing bestaat dan niet. De beste wel. Dat is de oplossing die op lange termijn het meeste geluk brengt.

Problemen oplossen, wil je weten hoe?

Het familierecht is complexer dan je denkt. Er moeten juridische problemen worden opgelost, terwijl daarbij ook emoties om de hoek komen kijken en misschien ook wel fiscale vraagstukken. Dan is het goed dat er iemand naast je staat die weet wat de mogelijkheden zijn. Die duidelijkheid in de chaos voor je schept. Iemand die gespecialiseerd is in jouw probleem. Wij dus!

Wat is het resultaat als we gaan procederen? Is er misschien nog iets te regelen? Hoe ziet jouw ideale oplossing eruit? Wil je investeren in een betere afloop? Allemaal vragen die wij samen met je bespreken. Wij gaan niet voor een quick fix. Wij zoeken met jou een oplossing waarmee iedereen straks weer verder kan.

Voor wie zijn wij er?

 • als jij of je partner wil scheiden;
 • als er een ouderschapsplan of convenant moet komen;
 • als je alimentatie wil laten vaststellen of laten wijzigen;
 • als er een zorgregeling moet worden vastgelegd of moet worden gewijzigd;
 • als je een verzoekschrift hebt ontvangen;
 • als je een brief van een advocaat of de deurwaarder hebt gekregen.
 • als de Raad wil dat je kind onder toezicht wordt gesteld.

Ik ga scheiden, en nu?

Wat komt er allemaal bij een scheiding kijken? Welke beslissingen en afspraken moet je maken? Moet je naar de rechter? We leggen het je graag uit.

Lees verder

Welk pad ga je bewandelen?

Je kunt je probleem op verschillende manieren aanpakken, ook als je denkt dat de ander niet wil praten. Ons lukt het vaak wel om met de ander in gesprek te komen. Wij helpen je bij het maken van een keuze die het beste bij jou past.

Wat kost het?

We willen duidelijk en transparant zijn in ons tarief, geen kantoorkosten en geen andere verborgen opslagen.

* Een eigen advocaat kost € 265,- per uur inclusief BTW.
* Mediaton kost € 1.750,- all-in per persoon inclusief btw en griffierecht voor:

 • drie mediationgesprekken van twee uur
 • de alimentatieberekeningen
 • het echtscheidingsconvenant
 • het ouderschapsplan
 • het verzoekschrift aan de rechter
 • de officiële bevestiging van de echtscheiding

Onze ervaring leert dat 80% van onze cliënten het mediationtraject in drie besprekingen doorloopt. Gemiddeld staan binnen zes tot acht weken de belangrijkste afspraken op papier. Heb je meer tijd nodig om eruit te komen, dan brengen we aan ieder van jullie € 132,50 all-in per uur in rekening.

Enkel in mediationzaken bekijken wij voor jullie individueel of je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Bij de beoordeling van de aanvraag om een bijdrage in de kosten, gaat de Raad voor Rechtsbijstand uit van je inkomen en vermogen van twee jaar vóór het huidige jaar. Als je recht hebt op een tegemoetkoming in de kosten geldt een eenmalige eigen bijdrage van rond de € 60,- of € 125,- (afhankelijk van de hoogte van je inkomen).

Wij hanteren in mediationzaken slechts één toevoeging per zaak. Dat betekent dat wij de (andere) helft van de werkzaamheden op basis van een uurtarief van € 132,50 inclusief BTW bij jullie in rekening zullen brengen.

Let op: de Raad zal achteraf beoordelen of een verleende toevoeging definitief wordt. De Raad voor Rechtsbijstand trekt een toevoeging in als blijkt dat degene met de toevoeging na definitieve afhandeling van de zaak een bedrag zal ontvangen van € 18.476,- of meer. Als vooraf al de verwachting bestaat dat de toevoeging wordt ingetrokken, dan is ons beleid dat wij geen toevoeging aanvragen, doch de kosten op basis van een uurtarief in rekening brengen.

Ga voor de voorwaarden die gesteld worden aan de hoogte van je verzamelinkomen (alleen jouw eigen inkomen uit box 1, box 2 en box 3 minus alle aftrekposten, zoals hypotheekrente) en de hoogte van je vermogen naar: https://www.rechtsbijstand.nl/mediation-rechtsbijstand/hoeveel-betalen/eigen-bijdrage.

actualiteit

Check ook de laatste nieuwtjes op het gebied van familierecht: "WORD WIJZER"