29 augustus 2024
Op 13 september a.s. (“De dag van de scheiding) staan we extra stil bij het grote maatschappelijke belang van een goede begeleiding bij scheiding.
25 juni 2024
De uitspraak van de rechtbank valt je tegen. Je baalt er enorm van, maar gelukkig kan je nog in hoger beroep. Of toch niet?
Tegen een uitspraak staat in beginsel hoger beroep open. Het moet dan wel om een eindbeslissing gaan. Dat betekent dat er op het verzoek of de eis volledig en definitief is besloten. De procedure eindigt daarmee.
Op deze hoofdregel bestaan diverse uitzonderingen.
04 juni 2024
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om ouder te worden via de traditionele weg. Soms kan draagmoederschap uitkomst bieden. Vanwege het gebrek aan regelgeving over draagmoederschap is het echter van belang om je, voorafgaand en gedurende het draagmoederschapstraject, goed te laten adviseren door een gespecialiseerde advocaat over de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Niet zelden lopen de wensouders en draagmoeder namelijk tegen juridische problemen aan die met een goede advisering vooraf hadden kunnen worden voorkomen.
09 april 2024
15 jaar geleden werd het voor ouders die uit elkaar gaan, verplicht om een ouderschapsplan te maken. Maar wat houdt zo’n plan eigenlijk in?
19 februari 2024
Rechters hebben het afgelopen jaar op een andere manier berekend hoeveel partneralimentatie mensen kunnen betalen na een echtscheiding. Per 1 januari 2023 wordt de financiële draagkracht berekend aan de hand van een “woonbudget”. Wil je weten wat dat inhoudt?
11 januari 2024
Omdat er steeds meer partners kinderen krijgen buiten het huwelijk, is het goed om te weten dat de gezagsituatie bij deze ouders vaak anders ligt dan bij gehuwden.
Tot 1 januari 2023 kreeg de vader niet automatisch gezag nadat hij zijn kind had erkend, zoals je dat binnen een huwelijk wel krijgt. Dat is door de invoering van de nieuwe wet “Wet Gezamenlijk Gezag na Erkenning” nu anders. Vanaf het moment van erkenning van je kind na 1 januari 2023, krijg je ook gelijk van rechtswege en dus automatisch het gezag over je kind.
19 december 2023
Waarom moeten wij steeds met onze koffer op en neer??? Jullie wilden toch scheiden? Dan gaan jullie maar op en neer…. (Robin 8 jaar oud).
Mijn dochter confronteert mij regelmatig met een frisse kijk op mijn dagelijkse werkzaamheden in een familierechtpraktijk en op mijn eigen gezin. Zo ook deze vraag, waar ik niet meteen een antwoord op had. Want inderdaad…: Als ouders willen scheiden, moeten zij dan niet degene zijn die de consequentie van het steeds wisselen van woning voor hun rekening nemen in plaats van dat van de kinderen te verwachten?
28 oktober 2023
Jaarlijks wordt het percentage van de indexering van alimentatiebedragen vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid. Dilan Yeşilgöz heeft het percentage per 1 januari 2024 bepaald op 6,2%.
12 september 2023
De beslissing is genomen: jullie gaan uit elkaar. Daarna slaat de paniek en onzekerheid toe. Wat gaat er gebeuren? Hoe ziet het er straks uit voor mij? Voor de kinderen? Wat moet er geregeld worden?
Je kunt op vrijdag 15 september bij ons kantoor binnenlopen om kennis te maken, te horen hoe een scheiding verloopt, etc. Je bent welkom van 9.00 tot 17.00 uur.
12 september 2023
Een studiekostenbeding (in een ouderschapsplan) regelt de financiële verplichtingen van ouders met betrekking tot de (studie)kosten van het kind vanaf de leeftijd van 21 jaar. Kun je dit beding op meerdere manieren uitleggen?
12 juli 2023
Een vakantie foto met de kinderen delen met familie, vrienden en anderen via YouTube, een filmpje plaatsen op Instagram van het eerste moment dat de kinderen hun pasgeboren (half)zusje ontmoeten of een grappige foto van jouw jarige kind op facebook delen…..
Het lijkt heel onschuldig maar dat is het niet!
Ook kinderen hebben namelijk recht op privacy en je heb er toestemming voor nodig van beide ouders. Deze toestemming is er na een (echt)scheiding lang niet altijd merken wij bij Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators en dat leidt soms tot vervelende situaties.
In deze blog lees je meer over de vereiste toestemming en wat je kunt doen wanneer jouw ex-partner beeldmateriaal online zet van jullie kinderen en jij dat niet wil.
21 juni 2023
Het komt wel eens voor dat mensen hun voornamen willen wijzigen of er een voornaam aan toe willen voegen. Dit kan geregeld worden via de rechtbank, maar daarvoor moet wel voldoende zwaarwichtig belang zijn. Benieuwd naar de afwegingen die de rechter maakt?
15 juni 2023
Op de derde zondag van juni vieren velen vaderdag. Hoe kijk jij tegen Vaderdag aan? Is het een commerciële dag waar je niet aan mee doet. Is het een leuke familiedag of een bron van gedoe, irritaties en oud zeer? Als dat laatste voor jou geldt, heb je misschien iets aan de onderstaande tips.
05 juni 2023
Om aanstaanden de mogelijkheid te geven om op een laagdrempelige manier kennis te maken met “premarital mediation” organiseert Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators in de week van 5 tot en met 8 juni 2023 de week van de huwelijkse voorwaarden. De mediators van Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators vertellen jullie tijdens een informatief gesprek alles wat jullie moeten weten over de juridische gevolgen van het huwelijk.
04 mei 2023
Bij de douane moet je kunnen aantonen dat je toestemming hebt van de andere ouder om met je kind naar het buitenland te reizen. Daarnaast moet je zelfs kunnen bewijzen dat je de moeder van het kind bent (ook al is de vader erbij!). Hoe dat zit, lees je hier.