Familierecht


 • 28 oktober 2023

  Indexering per 1 januari 2024

  Jaarlijks wordt het percentage van de indexering van alimentatiebedragen vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid. Dilan Yeşilgöz heeft het percentage per 1 januari 2024 bepaald op 6,2%.

  Lees verder


 • 12 september 2023

  Dag van de scheiding 15 september a.s.

  De beslissing is genomen: jullie gaan uit elkaar. Daarna slaat de paniek en onzekerheid toe. Wat gaat er gebeuren? Hoe ziet het er straks uit voor mij? Voor de kinderen? Wat moet er geregeld worden?

  Je kunt op vrijdag 15 september bij ons kantoor binnenlopen om kennis te maken, te horen hoe een scheiding verloopt, etc. Je bent welkom van 9.00 tot 17.00 uur.

  Lees verder


 • 12 september 2023

  De uitleg van een studiekostenbeding

  Een studiekostenbeding (in een ouderschapsplan) regelt de financiële verplichtingen van ouders met betrekking tot de (studie)kosten van het kind vanaf de leeftijd van 21 jaar. Kun je dit beding op meerdere manieren uitleggen?

  Lees verder


 • 12 juli 2023

  FF delen op de socials

  Een vakantie foto met de kinderen delen met familie, vrienden en anderen via YouTube, een filmpje plaatsen op Instagram van het eerste moment dat de kinderen hun pasgeboren (half)zusje ontmoeten of een grappige foto van jouw jarige kind op facebook delen…..

  Het lijkt heel onschuldig maar dat is het niet!

  Ook kinderen hebben namelijk recht op privacy en je heb er toestemming voor nodig van beide ouders. Deze toestemming is er na een (echt)scheiding lang niet altijd merken wij bij Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators en dat leidt soms tot vervelende situaties.

  In deze blog lees je meer over de vereiste toestemming en wat je kunt doen wanneer jouw ex-partner beeldmateriaal online zet van jullie kinderen en jij dat niet wil.

  Lees verder


 • 21 juni 2023

  Mag het een naampje meer zijn?

  Het komt wel eens voor dat mensen hun voornamen willen wijzigen of er een voornaam aan toe willen voegen. Dit kan geregeld worden via de rechtbank, maar daarvoor moet wel voldoende zwaarwichtig belang zijn. Benieuwd naar de afwegingen die de rechter maakt?

  Lees verder


 • 15 juni 2023

  Vaderdag

  Op de derde zondag van juni vieren velen vaderdag. Hoe kijk jij tegen Vaderdag aan? Is het een commerciële dag waar je niet aan mee doet. Is het een leuke familiedag of een bron van gedoe, irritaties en oud zeer? Als dat laatste voor jou geldt, heb je misschien iets aan de onderstaande tips.

  Lees verder


 • 05 juni 2023

  Trouwen? Eerst langs de mediator ... in de week van de huwelijkse voorwaarden!

  Om aanstaanden de mogelijkheid te geven om op een laagdrempelige manier kennis te maken met “premarital mediation” organiseert Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators in de week van 5 tot en met 8 juni 2023 de week van de huwelijkse voorwaarden. De mediators van Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators vertellen jullie tijdens een informatief gesprek alles wat jullie moeten weten over de juridische gevolgen van het huwelijk.

  Lees verder


 • 04 mei 2023

  Aan de grens bewijzen dat je de moeder bent?!

  Bij de douane moet je kunnen aantonen dat je toestemming hebt van de andere ouder om met je kind naar het buitenland te reizen. Daarnaast moet je zelfs kunnen bewijzen dat je de moeder van het kind bent (ook al is de vader erbij!). Hoe dat zit, lees je hier.

  Lees verder


 • 25 maart 2023

  Krijgen jouw kinderen ook een dubbele achternaam?

  In 2024 is het mogelijk je zoon of dochter een dubbele achternaam te geven. Hoe zit dat?

  Lees verder


 • 15 november 2022

  Wettelijke indexering alimentatie

  Nieuwe indexeringspercentage bekend: 3,4 %

  Lees verder


 • 05 september 2022

  Samengestelde gezinnen

  Het aantal samengestelde gezinnen groeit. Tegelijkertijd gaat twee derde van de samengestelde gezinnen binnen vijf jaar weer uit elkaar. De vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) heeft in juli 2022 onderzoek laten doen onder 621 respondenten in een samengesteld gezin.

  Lees verder


 • 05 september 2022

  Dag van de scheiding

  Voor al jouw vragen over scheiden, kun je bij ons terecht. Niet alleen op de dag van de scheiding, maar ook op andere dagen.

  Lees verder


 • 23 maart 2022

  Wat kost een echtscheidingsadvocaat?

  Om te kunnen scheiden heb je altijd een advocaat nodig. De kosten voor het inschakelen van de advocaat zijn niet voor iedereen gelijk. Wil je weten hoeveel je voor een advocaat moet betalen, lees dan deze blog.

  Lees verder


 • 17 juni 2021

  Brief aan alle gescheiden ouders van kinderen in groep 8

  Kinderen van groep 8 gaan een spannende tijd tegenmoet: binnenkort nemen zij afscheid van school en klasgenootjes en misschien is er zelfs wel een eindmusical. Als de ouders gescheiden zijn, is een activiteit waarbij ouders aanwezig zijn, soms extra spannend: “Komen papa en mama alle twee? Is het gespannen tussen hen? Waar zitten ze, bij elkaar of ver van elkaar? En naar wie loop ik na afloop als eerste?”

  De jongeren van Villa Pinedo schreven samen een brief aan alle gescheiden ouders met een advies om ervoor te zorgen dat deze dag een hele mooie herinnering wordt. Benieuwd naar deze brief?

  Lees verder


 • 13 januari 2021

  Indexering voor 2021 vastgesteld op 3%

  Ieder jaar worden zowel de kinder- als de partneralimentatie een stukje hoger. Dit heet “indexering”. Deze indexering is wettelijk verplicht, tenzij je de indexering contractueel hebt uitgesloten. Wil je weten hoeveel de alimentatie na indexering bedraagt, dan kun je dat eenvoudig berekenen.

  Lees verder